Unlock savings with our discount picks!

Geen producten gevonden

April 10, 2024

Magic Truffels verkopen in Nederland: wat mag wel en niet?

Magic Truffels verkopen in Nederland: wat mag wel en niet?

Nederland staat al tientallen jaren bekend om zijn flexibele wetgeving op het gebied van (soft)drugs. Momenteel is Nederland nog steeds het enige land ter wereld waar magische truffels legaal in fysieke winkels en via internet worden verkocht. Toch zijn er enkele regels die verkopers moeten volgen vanuit de Nederlandse wet. Soms kan het onduidelijk zijn wat wel en niet mag met betrekking tot psilocybine, de werkzame stof in truffels, in Nederland. Als dit ook voor jou geldt, kan deze blog dit grijze gebied verduidelijken.

Paddo's versus truffels

Als het om psychedelische schimmels gaat, zullen de meeste mensen, vooral niet-Nederlanders, bekend zijn met paddenstoelen: paddo’s, oftewel paddenstoelen. Hoewel paddo’s, net als truffels, psilocybine en psilocine als actieve ingrediënten hebben, maakt de Nederlandse wet onderscheid tussen beide. Paddo’s groeien boven de grond en zijn gemiddeld 3 tot 5 keer krachtiger dan truffels. Truffels daarentegen groeien ondergronds. Tot 2008 werden paddo’s, zowel gedroogd als vers, legaal verkocht in smartshops. Truffels waren destijds eigenlijk ook nog niet in de handel verkrijgbaar. Vanwege enkele incidenten (waarbij de vermeende rol van de psychedelische paddenstoel werd betwist) was het echter verboden om verse of gedroogde paddenstoelen meer te verkopen. Er werd echter een alternatief hiervoor gevonden, die we kennen als truffels, of beter gezegd ‘sclerotia’, die net als paddo’s psilocine en psilocybine bevatten.

Alleen verse truffels legaal te koop?

De truffels die je in smartshops of online vindt, mogen alleen vers verkocht worden . Elke vorm van verwerking is verboden. Denk hierbij aan de verwerking ervan tot een tinctuur en tot eetbare producten zoals chocolade en dranken. Ook mogen truffels niet gedroogd worden. Daarom krijg je truffels altijd in vacuümgetrokken zakjes die de versheid garanderen. Wel is het toegestaan om verschillende porties aan te bieden, bijvoorbeeld in 10, 15 of 22 gram. Ook microdoseringsverpakkingen zijn toegestaan, waarbij de truffels vaak per 1 gram verpakt zijn. Het combineren van microdose truffels met andere producten is toegestaan, zolang de truffels niet bewerkt zijn en dus apart verpakt zijn.

De Nederlandse Opiumwet

De stoffen psilocine en psilocybine vallen volgens de Opiumwet nog steeds onder de harddrugs en staan daarom op lijst 1 van deze wet. Paddenstoelen die deze stoffen bevatten, staan echter op lijst 2 van de Opiumwet. Het is echter niet verboden om verse truffels te verkopen en ook de verkoop van paddo kweeksets is legaal. Deze producten mogen alleen verkocht worden in speciaal daarvoor gelicentieerde winkels, oftewel smartshops. Daarnaast is de verkoop van truffels en kweeksets alleen bedoeld voor mensen die minimaal 18 jaar oud zijn. Er is geen maximum aantal truffels dat iemand mag kopen of meenemen.

Conclusie:

Navigeren door het juridische landschap rond de verkoop van magische truffels in Nederland kan complex zijn. Hoewel deze psychedelische stoffen legaal te koop zijn, dicteren strenge regels de distributie en het gebruik ervan. Het begrijpen van het onderscheid tussen truffels en paddenstoelen, maar ook het naleven van de Nederlandse wetten zoals de Opiumwet, is essentieel voor zowel verkopers als consumenten. Zolang deze richtlijnen worden gevolgd, kunnen individuen veilig de unieke effecten van magische truffels verkennen, terwijl ze binnen de grenzen van de wet blijven.

Abonneer om je volledige groeipotentieel te ontgrendelen

Abonneer voor exclusieve aanbiedingen.